T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İL MÜDÜRÜMÜZ MEHMET AKSOY HAFTASONU FİRİK ÜRETİMİ YAPAN İŞLETMEYİ ZİYARET ETTİ

Yayın Tarihi : 6.02.2024

İl Müdürümüz Mehmet AKSOY, haftasonu ziyaretinde 28.000m2 arazi üzerine kurulu 3.000 m2 kapalı alanda günlük 25Ton Bulgur, 20.000 adet hazır gıda konserve ve dünyada ilk- tek olarak fabrikasyon FİRİK üretimi yapan 23 senelik DAĞYUDAN İşletmesini ziyaret etti.

Şanlıurfa'da baba mesleği tarımsal üretimle uğraşan Mehmet Ali ve Ömer DAĞYUDAN kardeşler, %50 devlet katkılı hibe programı KKYDP kapsamında uyguladıkları,"Firik Bulguru İşleme Tesisi" projesi ile yatırımlarının ürün bandını genişlettiler. 

Ayrıca işletme pazarlarını büyütüp İsveç, İngiltere,Almanya,Amerika ve Ürdün gibi ülkelere ihracat yapmakta ve ilimize,ülkemize katma değer kazandırmaktadır. 

AKSOY, Firik buğdayından hazır yemek konserve çeşitlerini ürün bantlarına ekleyerek marketlerdeki ürün çeşitlerini artıran işletme üretimini yerinde inceledi.