İl Müdürümüz Mehmet AKSOY,Siverek ilçesi Eskihan Mahallesi Söylemez Köyü'nde Derviş ERİK'e ait tarlada çeltik tohumu ekimini çiftçilerimiz ile birlikte yaptı.
AKSOY, Siverek Karacadağ pirincinin en temel özelliğinin kendine has kokusu olduğunu belirterek,glisemik indeksinin,nişasta ve şeker oranın düşük olması nedeniyle Şeker Hastalarının Tükettiği Tek Pirinç olma özelliğini ifade etti.
AKSOY,"Volkanik su ile organik bir şekilde üretilen pirinç türü içerisinde hiç bir katkı maddesi ve kimyasal ilaç kullanımı bulunmamaktadır." dedi.
İl Müdürümüz, "Karacadağ pirincimizde B gurubu vitaminler,D vitamin,fosfor,amino asit bileşimleri yer almaktadır.Aynı zamanda kalsiyum,protein,niasin,potasyum,lif gibi yararlı maddeler bulunmaktadır." bilgisini verdi.